Massage og skadesbehandling

 

Massage og skadesbehandling

Præstevænget 15

4951 Nørreballe

Mobil: 25 37 65 05

E-mail:Jan_Nordal@sport.dk

 

News

• Betaling i klinikken »

Du kan nu også betale med  Mobilepay 28020 i klinikken.

• Bestilling af tider»

kan gøres via sms eller på ovenstående mobil nr.

Velkommen til Klinik Nordal
Klinik Nordal er en sundhedsvirksomhed, som har specialiseret sig i at afhjælpe patienter med problemer i muskulaturen, hvad enten det er sket privat, på jobbet eller i idrætssammenhænge.


Jeg har som behandler specialiseret mig i at se på, hvordan forskellige dele af kroppens knogler, led, bindevæv, muskler og organer mm arbejder og påvirker hinanden.


Klinikken har derfor erfaring med mange forskellige former for behandlinger, som kan hjælpe jer som patienter, hvad enten det er store eller små problemer.


Klinikken har ligeledes et netværk med fysioterapeuter og kiropraktorer og hvis patienten undervejs kræver anden behandling end massage og skadesbehandling vil patienten blive sendt videre.


  • Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan.
  • Din krop kan, under de rigtige betingelser hele/helbrede sig selv.
  • Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængig af hinanden.                                           DISKUSPROLAPS I LÆND

                                            (PROLAPSUS DISCI INTERVERTEBRALIS LUMBALIS) 

Anatomi:

Ryggen er opbygget af kasseformede ryghvirvler, der holdes på plads, dels ved hjælp af knoglernes udformning, dels ved ledbånd og dels ved de store og små ryg- og mavemuskler. I mellem ryghvirvlerne er indskudt bruskskiver (disci), der virker stødabsorberende. Disci ligger tæt op af rygmarvskanalen, hvorfra der afgår nerver til benene.

Årsag:

Hvis ryggen udsættes for en belastning, der overstiger dens styrke, vil der kunne opstå en revne i en af bruskskiverne, således det flydende indhold i midten af bruskskiven (nucleus pulposus) kan klemmes ud og trykke på nerveroden.

Symptomer:

Smerter og stivhedsfornemmelse i lænden med udstråling til et af benene. Der kan være føleforstyrrelser og kraftnedsættelse i benet. Ofte er der forværring ved hoste. I sjældne tilfælde kan der komme så alvorlig af klemning af nerverne, at der opstår problemer med at kontrollere vandladning og afføring, hvilket kræver akut operation.

Diagnose:                                                          SVAG RYG

                                                                     (Insufficientia dorsi)

Anatomi:

Ryggen er opbygget af kasseformede ryghvirvler, der holdes på plads, dels ved hjælp af knoglernes udformning, dels ved ledbånd og dels ved de store og små ryg- og mavemuskler.

Årsag:

Hvis ryggen udsættes for en belastning, der overstiger dens styrke, vil der udløses overbelastningsbetingede smerter fra muskler, sener, ledbånd og muligvis fra bruskskiverne (disci) og knoglerne. Lændesmerter er en af de hyppigste idrætsskader (udgør omkring 10% af idrætsskaderne i en elitefodboldklub).

Symptomer:

Smerter og stivhedsfornemmelse i lænden ("lumbago") af og til med udstråling til et ben ("ischias")


Diagnose:                                                                  RYGSKÆVHED

                                                                                     (SCOLIOSIS) 

Anatomi:

Ryggen er opbygget af kasseformede ryghvirvler, der holdes på plads, dels ved hjælp af knoglernes udformning, dels ved ledbånd og dels ved de store og små ryg- og mavemuskler.

Årsag:

I langt de fleste tilfælde er årsagen til rygskævhed (scoliose) hos unge ukendt (idiopatisk). Rygskævheden påvirkes sædvanligvis mest i den periode, hvor de unge vokser. Rygskævhed ses hyppigere hos piger end hos drenge.

Symptomer:

Rygskævhed medfører ikke nødvendigvis smerter eller andre symptomer.


Diagnose:                                                  NERVEAFKLEMNING BAG PÅ SKULDERBLADET

                                                                     (ENTRAPMENT NERVUS SUPRASCAPULARIS) 

Anatomi:

Bag på overkanten af skulderbladet i en lille kanal (incisura scapulae), der er lukket med et ledbånd (ligamentum transversum) løber en nerve (N suprascapularis), der sender nervetråde til dele af skulderledskapslen og øvre og nedre skulderbladsmuskel (M supraspinatus og M infraspinatus).

Årsag:

Ved gentagne belastninger med bevægelse i skulderleddet kan der ske en af klemning af nerven, Af klemningen af nerven kan også ske efter slag.

Symptomer:

Sædvanligvis fornemmes en brændende eller skærende smerte i skulderen. Der kan være svaghedsfornemmelse af skulderen. Ved langvarige symptomer kommer der muskelsvind af skulderbladsmusklerne (M supraspinatus og M infraspinatus).


Diagnose:                                                  MUSKELINFILTRATIONER I NAKKE-SKULDER

                                                                                               (MYOSER)

Anatomi:

Talrige muskler udspringer og fæster omkring skulder-nakke.

Årsag:

Alle muskler rundt om skulderen kan blive spændte og ømme og udvikle ømme muskelknuder (myoser). Årsagen til udvikling af myoser er ikke sikkert kendt, men det vides at forkerte arbejdsstillinger kan udløse myoser, og at myoserne kan opstå sekundært til smertetilstande andre steder i nakke-skulder-åget. Hyppigste sted for muskelinfiltrationerne er skulderbladsmusklerne (M supraspinatus og M infraspinatus, hvorfra smerterne kan stråle ned i armen) og de store nakke-ryg muskler (M Trapezius, M levator scapulae, M rhomboideus).

Symptomer:

Ømhed i musklerne med forværring ved tryk på musklen. Ofte er der udstråling til armen (fra muskelinfiltrationer omkring skulderbladet) og til hovedet (spændingshovedpine med trykken bag øjnene) ved muskelinfiltrationer på muskelfæsterne i baghovedet.


Diagnose:                                              MUSKELINFILTRATION I EN AF BALDEMUSKLERNE

                                                                                   (PIRIFORMIS SYNDROM)

Anatomi:

Piriformis musklen er en lille muskel, der udspringer fra korsbenet og fæster på ydre lårbensfremspring (trochanter major). Musklen hjælper til med at roterer låret udad.

Årsag:

Hvis musklen bliver overbelastet, vil den blive spændt og øm. I nogle tilfælde kan musklen blive så spændt og stram, at den klemmer på ischiasnerven (nervus ischiadicus).

Symptomer:

Smerter dybt i balden eventuelt med periodevis udstråling til benet.


Diagnose:                                                                               SLIDGIGT

                                                                                               (ARTROSE)

Anatomi:

Hofteleddet består af hofteskålen (acetabulum) og lårbenshovedet (caput femoris). Ledfladerne er beklædt med en få mm tyk bruskbelægning, der nedsætter belastningen på Ledfladerne.

Årsag:

Ved gentagne belastninger kan primært brusken og siden knoglen under brusken beskadiges (slidgigt). Slidgigtforandringerne kan i nogle tilfælde medføre en "betændelse" inflammation af led hinden (synovitis) hvilket medfører væske dannelse, hævelse, bevægelsesindskrænkning og smerte i hofteleddet.

Symptomer:

Smerter i hofteleddet ved bevægelse med belastning. Ofte vil der være bevægelsesindskrænkning ved rotation i hofteleddet.


Og mange flere lidelser...

Kontakt klinikken for at høre, hvad jeg som behandler kan gøre for dig og dit problem.

Døjer du med:

Ømme Muskler.

Myoser.

Træthed i lænd og ryg, ben.

Spændingshovedpine, migræne.

Muse arm

Overbelastnings og akutte sportsskader.

 

Effekt med Massage:

Øget smidighed

Forbedret  Muskelbalance.

Stimuleret kredsløb.

Aktiveret immunforsvar.

Smertestillende.

Forkortet restitutions tid.


Er du træt af smerter?

Ring og hør hvad jeg kan gøre for dig

 Klinikken tilbyder også

Ultra Lyd og laser, som kan bruges i flere sammenhænge. bla. ved:  


Fibersprængninger

Slimsække, kapsler, bindevæv osv.

Reduceret smerter

Tennis albue, læg problemer. 

Hurtigere ophelling og meget mere..


Ring og hør nærmere, hvad jeg kan hjælpe dig med..

Bfm.

Klinikken er Medlem af Brancheforeningen for fysiurgisk massage.

Din sikkerhed for professionel behandling.

 

Forhandler af Aloe Vera produkter: